rabiee F, izadifard M, ghazi M E. Effect of annealing temperature on acetone gas sensor properties based on Ni0.9Co0.1Fe2O4 nanoparticles synthesized by microwave assisted combustion method. پژوهش های نوین فیزیک 2017; 2 (1) :39-52
URL:
http://jmrph.khu.ac.ir/article-1-35-fa.html
ربیعی فاطمه، ایزدی فرد مرتضی، قاضی محمدابراهیم. تأثیر دمای بازپخت روی خواص المان حسگری گاز استون بر پایۀ نانوذرات Ni0.9Co0.1Fe2O4 سنتز شده به روش خوداحتراقی. نشریه پژوهش های نوین فیزیک. 1396; 2 (1) :39-52
URL: http://jmrph.khu.ac.ir/article-1-35-fa.html
چکیده: (2251 مشاهده)
در این کار ابتدا نانوذرات فریت نیکل خالص و آلاییده با 10% کبالت (Ni0.9Co0.1Fe2O4، NiFe2O4) به روش خوداحتراقی تهیه شدند. سپس نانوذرات تهیه شده، به شکل قرصهایی به قطر cm5/2 درآمدند. قرصهای تهیه شده در دماهای °C600، °C650 و °C700 به مدت 4 ساعت تحت عملیات بازپخت قرار داده شدند. ساختار بلوری قرصهای تهیه شده با استفاده از اندازهگیری طیف پراش اشعۀ ایکس (XRD) و ثبت تصاویر از سطح نمونهها با استفاده از یک میکروسکوپ الکترونی روبشی گسیل میدانی (FESEM) بررسی شد. طیفهای پراش اشعۀ ایکس اندازهگیری شده، تشکیل ساختار اسپینلی مکعبی نمونهها را نشان دادند. قرصهای تهیه شده به عنوان المان حسگری گاز در دماهای کار مختلف در حضور گاز استون (ppm2500) ارزیابی شدند. نتایج این تحقیق نشان داد که نمونههای خالص و آلاییده بدون بازپخت، حساسیت بیشتری در مقایسه با نمونههای بازپخت شده نسبت به استون از خود نشان میدهند، اگر چه حساسیت نمونۀ خالص فریت نیکل خالص (NiFe2O4) بدون بازپخت از سایر نمونهها بیشتر بود. همچنین حساسیت حسگرها به طور قابل توجهی تابع دمای کار حسگر بودند. نتایج این بررسی نشان داد که نمونۀ فریت نیکل خالص (NiFe2O4) بدون بازپخت برای حسگری گاز استون در مقایسه با سایر نمونهها مناسبتر است
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1396/8/7 | پذیرش: 1396/8/7 | انتشار: 1396/8/7