logo

جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای پلاسمونیک

نرگس انصاری، انسیه محبی، فاطمه غلامی،
دوره ۴، شماره ۲ - ( ۱۲-۱۳۹۸ )
چکیده

لایه‌های کلکوژنایدهای فلزات واسطه (TMDC) با گاف‌های نواری مستقیم، افق جدیدی در کاربری این مواد در فوتونیک و الکترواپتیک ایجاد کرده اند. در این مقاله اثر ضخامت لایه نازک طلا و تاثیر لایه میانی بر جذب بررسی شده‌است. ویژگی اپتیکی ساختارها با روش ماتریس انتقال، TMM، در ناحیه طول موج مرئی به صورت نظری مورد بررسی قرار گرفته است. با بررسی ویژگی‌های اپتیکی ساختار دریافته‌ایم حضور لایه میانی باعث افزایش میزان جذب می‌شود. درطراحی این ساختارها توانسته­ایم با ضخامت لایه پلاسمونیک ۷۵ نانومتر و لایه میانی ۳۳ نانومتر برای MoS۲  و۴۰ نانومتر برای MoSe۲  به جذب بالای %۹۹ دست یابیم.
 
دکتر محمد واحدی، مجتبی مرادخانی،
دوره ۵، شماره ۱ - ( ۶-۱۳۹۹ )
چکیده

در این مقاله، یک حسگر پلاسمونی ضریب شکستی مبتنی بر ساختار موجبر فلز-دی الکتریک-فلز و با به کارگیری یک بازتاب دهنده براگ پیشنهاد شده و از شبیه سازی دو بعدی با استفاده از روش تفاضل محدود در حوزه زمان FDTD استفاده شده است. نتایج نشان می دهند که با استفاده از یک بازتاب دهنده براگ در کنار یک تشدیدگر مستطیلی، می‌توان به حساسیت و فاکتور شایستگی nm/RIU ۱۳۲۰  و RIU ۴۵,۵ در حسگر طراحی شده دست یافت. نشان داده شده است که با استفاده از بازتاب دهنده براگ می توانیم فاکتور شایستگی را تا حدود دو برابر و  همچنین حساسیت را تا حدود ۵۰ درصد افزایش دهیم.
خانم فهیمه نوری، دکتر عباس آذریان،
دوره ۸، شماره ۱ - ( ۶-۱۴۰۲ )
چکیده

در سال های اخیر، علاقه‌روزافزونی به استفاده از نانوذرات پلاسمونیک به عنوان نانومنابع حرارتی با قابلیت کنترل از راه دور توسط نور به‌وجود آمده است که منجر به پیدایش علم ترموپلاسمونیک شده‌است. در این راستا، نانوذرات با اشکال، ترکیبات و مواد مختلف، توانایی ذاتی ایجاد تولید گرمایی محدود در مقیاس نانو را دارند. بنابراین، در این مقاله، خواص پلاسمونیک و ترموپلاسمونیک نانوذرات دوتایی حلقوی شش گوشی به صورت ناهمگن از ترکیب‌های Ag-Au ، Cu-Ag و Cu-Au بررسی شده است. نقاط ایزوبستک و انرژی کوپل‌شدگی ناشی از شکافی که در مدهای پلاسمونیک طیف جذبی به دلیل تغییر قطبش نور ایجاد می شود بررسی و محاسبه شده است. نتایج به‌دست‌آمده نشان  می‌دهنده که با ترکیب نانوذرات دوتایی ناهمگن از جنس  نقره و مس در قطبش نور موازی با محور دایمر می‌توان میدان الکتریکی را تا ۲۹۳ برابر تقویت کرد و بیشترین تغییر دما در نانوذرات دوتایی ناهمگن Ag-Au با مقدار Tmax=۴۱۷℃  در قطبش L مربوط می‌شود.
 

صفحه ۱ از ۱