logo

جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای شبیه‌سازی

آقای امین کریم آبادی، دکتر مراد بیاگوی، دکتر سید احسان ندایی اسکویی،
دوره ۵، شماره ۲ - ( ۱۲-۱۳۹۹ )
چکیده

ابرخازن‌ها به عنوان سیستم ذخیره انرژی الکتریکی پرکاربرد هستند و با توجه به پیچیدگی آن‌ها  شبیه‌سازی‌های عددی نقش مهمی در فهم مکانیسم آن‌ها دارند. شکل هندسی حفره‌ها در مکانیسم و ظرفیت الکتریکی ابرخازن‌ها تاثیرگذار هستند. در این مقاله تاثیرات پهنای حفره‌های خطی با رفتار یوندوستی حفره‌ها بررسی شده است. برای این منظور حفره‌های خطی مشابهی با پهناهای متفاوت با الگوریتم PLT  با کمک پکیج CAVIAR شبیه‌سازی شد. شبیه‌سازی‌ها در دو ولتاژ ۰ و ۲ ولت صورت گرفت. از نتایج شبیه‌سازی مشخص شد که پهنای حفره یک فاکتور مهم است و هرچه پهنای حفره افزایش یابد رفتار یون دوستی حفره بیشتر می شود.
دکتر سیده زهرا اسلامی راد، زهرا خلیفه، دکتر اعظم ذبیحی،
دوره ۷، شماره ۲ - ( ۱۲-۱۴۰۱ )
چکیده

ذرات میون به سبب برهم‌کنش پرتوهای کیهانی با مولکول‌های موجود در جو تولید می‌شوند و با طول عمر µ s ۲/۲ به یک الکترون و دو نوترینو فروپاشی می‌کنند. این الکترون‌ها در محیط آب با سرعتی بیش‌تر از سرعت نور در محیط، حرکت می‌کنند. بنابراین الکترون‌ها، تابشی در محدوده نور آبی و بنفش در محیط گسیل می‌کنند که به تابش چرنکوف معروف است. در این پژوهش با کمک کد شبیه‌سازی Geant۴، یک آشکارساز چرنکوف ساده برای مطالعه تابش چرنکوف الکترون‌های ناشی از واپاشی میون، شبیه‌سازی شد. با استفاده از طیف انرژی فوتون‌های نوری، بازده آشکارساز چرنکوف آبی ۰۶۷/۰ محاسبه شد. همچنین میانگین طول عمر و انرژی بیشینه الکترونهای تولید شده با فروپاشی میون به ترتیب برابر µs ۰۱۴/۰ ± ۱۹۷/۲ و ۶/۵۲ MeV گردید.

دکتر زهرا دانش کفترودی،
دوره ۷، شماره ۲ - ( ۱۲-۱۴۰۱ )
چکیده

در این مقاله، بهبود عملکرد لیزر نیمه رسانای قرمز مبتنی بر  AlGaInP برای اولین بار با معرفی ساختار جدید موجبر نامتقارن سه­گانه­ی اکستریم بررسی  شده است. در ساختار موجبر پیشنهادی جدید برای تغییر ساختار یک لیزر متقارن مرسوم، در گام نخست، ضخامت­های لایه­ی موجبر و کلدینگ آلائیده نوع n  افزایش یافته است و پس از آن برای طراحی لایه­های کلدینگ و موجبر آلائیده نوعn  و p در ساختار لیزر نیمه رسانای قرمز، یک نامتقارنی سه گانه در نظر گرفته شده است. عملکرد ساختار متقارن مرسوم و ساختار جدید نامتقارن سه­گانه­ی اکستریم به‌صورت تئوری در نرم­افزار PICS۳D انجام شده است. شبیه­سازی­های سه بعدی انتقال حامل، موجبری نوری و خودگرمایشی به‌صورت خودسازگار در نرم­افزار ترکیب شده اند. نتایج شبیه­سازی حاکی از بهبود قابل‌توجه عملکرد ساختار نامتقارن پیشنهادی جدید در مقایسه با ساختار متقارن مرسوم هستند. دلایل بهبود عملکرد لیزر در این تحقیق مورد بررسی قرار گرفته اند. نتایج شبیه سازی نشان می دهند که استفاده از ساختار جدید منجر به کاهش همپوشانی مد اپتکی با نواحی با آلایش بالا می گردد. از طرف دیگر با کاهش جریان نشتی الکترون ها، افزایش در آهنگ بازترکیب القایی رخ می دهد که این منجر به کاهش جریان آستانه، افزایش توان خروجی می گردد. با کاهش مقاومت سری و افزایش پایداری حرارتی ساختار پیشنهادی جدید، بهینگی این ساختار تایید می گردد.

صفحه ۱ از ۱