logo

جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای نظریه تابعی چگالی

سمیرا حداد، علی مختاری،
دوره ۷، شماره ۲ - ( ۱۲-۱۴۰۱ )
چکیده

در این مقاله به شبیه‌سازی و بررسی خواص الکترونی، دینامیکی و کشسانی ترکیب TaCRu۳ با استفاده از بسته‌ی محاسباتی اسپرسو بر مبنای نظریه‌ی تابعی چگالی و نظریه‌ی تابعی چگالی اختلالی، به کمک شبه پتانسیل فوق هموار و تقریب شیب تعمیم یافته(GGA)پرداخته‌ایم. با محاسبه چگالی حالت‌ها و ساختار نواری، برخی خواص الکترونی از جمله فلز و مغناطیسی بودن ترکیب را نتیجه گرفتیم. برای بررسی خواص دینامیکی و کشسانی در ابتدا مدهای بسامدی و چگالی حالت‌های فونونی را محاسبه کرده و ضرایب کشسانی را بدست آورده‌ایم. سپس مدول حجمی، مدول برشی، مدول یانگ، ضرایب لامه، نسبت پواسون، پارامتر ناهمگنی کشسانی، دمای دبای و نیز پارامتر مربوط به چکش خواری این ترکیب محاسبه شده است. نتایج حاضر را با کارهای دیگران و نتایج مربوط به دو ترکیب  NbCRu۳و VCRu۳مقایسه کرده‌ایم. پارامتر شبکه به اندازه‌ی ۶۲/۲ درصدنسبت به تجربه کمتر برآورد شده است. در بقیه پارامترهای محاسبه شده، بین این کار و کار دیگران حداقل ۱۲/۰ و حداکثر ۹/۲۲ درصد اختلاف وجود دارد. این مقدار خطاها در حالت کلی در فیزیک ماده چگال محاسباتی قابل توجیه است.
آرش بوچانی، ملیحه امیری،
دوره ۷، شماره ۲ - ( ۱۲-۱۴۰۱ )
چکیده

بر مبنای نظریه­ی تابعی چگالی و تقریب GGA، با اعمال پتانسیل بهبود یافته­ TB-mbJ خواص ساختاری، الکترونی، اپتیکی و پایداری ترمودینامیکی ترکیب­های نیم­هویسلریXVSi(X=Co, Rh)   و فیلم­های]۰۰۱ [ آن­ها مورد مطالعه قرار­گرفت. این دو ترکیب هویسلری با بروز رفتار نیمه رسانایی غیر­مغناطیسی در ساختار مکعبی نوع MgAgAs-با گروه فضایی F۴-۳m پایدار می­باشند. به واسطه­ی دریافت پاسخ­های خوب قسمت­های حقیقی و موهومی تابع دی­الکتریک برای CoVSi و RhVSi در محدوده­ی طیف مرئی و پایین بودن تابع اتلاف الکترونی، این دو هویسلر برای کاربردهای اپتیکی در این محدوده­ی انرژی مناسب خواهند بود. بررسی نمودار پایداری فازی فیلم­های]۰۰۱ [این ترکیب­ها نشان داد که هر ۶ پایانش ممکن به لحاظ ترمودینامیکی پایدار خواهند بود. ساختار الکترونی این فیلم­ها نشان دهنده­ی ظهور رفتار نیمه فلزی مغناطیسی فقط برای دو پایانش]۰۰۱ V-Si:CoVSi [و  ]۰۰۱ V-Si:RhVSi [می­باشند. پاسخ­های تابع دی الکتریک و نیز طیف جذب این دو پایانش شبیه به حالت بالکی است اما با شدت کمتر، در حالیکه اتلاف الکترون در این دو فیلم نسبت به بالک افزایش یافته است.
دکتر کاووس عباسی، دکتر انوشیروان غفاری پور، دکتر جعفر جلیلیان،
دوره ۹، شماره ۱ - ( ۶-۱۴۰۳ )
چکیده

در این مقاله با استفاده از شبیه سازی کوانتومی مبتنی بر نظریه تابعی چگالی، گاف انرژی ۳۰۰ ترکیب نیتریدی مورد بحث و بررسی قرار گرفت. گاف انرژی ترکیبات با استفاده از دو تقریب GGA-PBE و HSE۰۶ محاسبه شده است. پارامترهای مورد بررسی در مطالعات یادگیری ماشین به دو دسته پارامترهای اتمی و کریستالی دسته بندی شده­اند. پارامترهای اتمی عبارتند از شعاع کووالانسی، الکترونگاتیوی، تعداد الکترون­های ظرفیت و اولین انرژی یونیزاسیون. بعد از جمع آوری داده­های ویژگی­های اتمی مدل رگرسیون خطی چندگانه به داده ها برازش داده شد. در ادامه با روش رگرسیون گام به گام با معیار AICc انتخاب متغیر انجام شده است و اندازه اثر ویژگی­های مختلف محاسبه شده است. همچنین برای افزایش دقت مدل در پیش بینی HSE، سه ویژگی بلوری نیز در مدل گنجانده شده اند و ۸ مدل مختلف هر کدام با حضور یک یا چند مورد از سه ویژگی بلوری فوق برازش داده شده است. یافته ها نشان می­دهد مدلی که هیچکدام از متغیرهای بلوری در آن حضور ندارند دارای ضریب تعیین تعدیل شده (R۲) به میزان به ترتیب ۷۵,۴۵% است که با اضافه شده ویژگی های بلوری، نتایج به میزان قابل توجهی بهبود پیدا می کند. به طور مشخص اضافه شدن متغیر گاف انرژی PBE باعث افزایش R۲ به میزان ۹۹,۰۳% (از ۷۵,۴۵% به ۹۹,۰۳%) دارد.


صفحه ۱ از ۱